VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 14.12.2022.
Udvostručen broj putnika u vozovima: Relacije ka Novom Sadu i Beogradu najfrekventnije

Ovih dana počela je primena novog reda vožnje na prugama, pa je putnicima na raspolaganju 206 vozova u domaćem saobraćaju i 128 polazaka u sistemu BG voz.


"Ove godine nema mnogo promena u odnosu na red vožnje od prošle godine. Na raspolaganju našim putnicima je 206 vozova u domaćem saobraćaju, 128 polazaka BG voza, kao i standardni međunarodni vozovi za Bar koji se van sezone saobraćaju u dnevnom režimu, a u letnjoj sezoni će saobraćati dva puta dnevno - dnevni voz i noćni auto-voz od stanice Zemun do Bara", rekao je za Tanjug v.d. direktor "Srbija voza" Ivan Bulajić. 
On je ukazao da je najfrekventnija linija Beograd - Novi Sad i da na toj liniji ima po 30 polazaka u oba pravca.
 
"Dosta dobra ponuda je i od Beograda do Vršca, kao i od Beograda do Užica. Ove godine smo ponovo otvorili liniju od Beograda do Šida i Beograd-Ruma-Šabac-Loznica-Mali Zvornik koja pokriva oko 150 hiljada građana naše zemlje. Na naše veliko zadovoljstvo železnički saobraćaj se vraća na velika vrata. Poređenja radi, u 2021. godini smo imali oko 2,8 miliona putnika, očekivanja za ovo godinu su 5,5 miliona putnika, a naši planovi za narednu godinu su još gotovo milion putnika. Primetno je vraćanje putnika na železnicu", rekao je Bulajić. 
 
Pored tradicionalne kupovine karata na blagajnama, kako je rekao, uvedene su i novine, kao što je onlajn kupovina preko sajta, ali i preko mobilne aplikacije "Srbija voz".
 
"Imamo više od 100.000 aktivnih korisnika aplikacije, a razlozi su izuzetna jednostavnost kupovine, kao i to što nudimo i pet odsto dodatnih popusta za kupovinu tim putem", rekao je Bulajić.