VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 14.12.2022.
Opština Stara Pazova ugostila delegaciju opštine Gazi Baba iz Severne Makedonije

Delegacija opštine Gazi Baba iz Republike Severne Makedonije boravila je u trodnevnoj poseti opštini Stara Pazova. U cilju razmene iskustava, produbljivanja odnosa i saradnje predsednici opština Boban Stefkovski i Đorđe Radinović potpisli su danas Sporazum o saradnji ove dve lokalne samouprave u zgradi Opštine.


U sastavu Skoplja nalazi se 6 gradskih četvrti među kojima je i opština Gazi Baba. Ona je jedna od najrazvijenijih i svi su se složili da su izuzetno kompatibilni sa staropazovačkom u svakom smislu. Predsednik opštine Gazi Baba Boban Stefkovski istakao je ovom prilikom da ove dve lokalne samouprave itekako imaju zajedničkih ciljeva a da je ovo prijateljstvo samo korak ka stvaranju bolje budućnosti Makedonaca i Srba.


Posetu i uspostavljanje kontakta između dve opštine je iniciralo srpsko udruženje u Skoplju "Mir, sloga, stabilnost" a predsednik Đorđe Radinović je iskazao izuzetno zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma: "Ovo je cilj obe zemlje ali i ostalih zemalja u regionu, da se što više upoznamo, da uspostavljamo saradnje na polju kulture, sporta a ono što je najvažnije za građane je uspostavljanje privredne i ekonomske saradnje. Otvoreni Balkan znači otvorene granice, velike su mogućnosti zajedničkih projekata u Evropskim fondovima."


Gosti su takođe danas obišli i nekoliko kompanija u Opštini a Radinović ističe da će se naredni put uključiti i privrednici dve zemlje radi uspostavljanja ekonomske saradnje, najvažnije za građane.