VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Belegiš 15.12.2022.
U Belegišu održan sastanak pedagoga i psihologa iz svih lokalnih obrazovnih ustanova


OŠ "Vera Miščević" u Belegišu bila je domaćin sastanka pedagoga i psihologa iz svih predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova sa teritorije staropazovačke opštine, ali i zaposlenih u Domu zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj  i Centru za socijalni rad Stara Pazova.


Branka Jelača je pedagog u Belegišu već 20 godina i njena želja, kao inicijatora, bila je razmena iskustava, usvajanje primera dobre prakse ali i upoznavanje novih, mladih koleginica. Tema sastanka je bila tranzicija u obrazovanju. 


Ovo okupljanje je bilo idealna prilika da se razmene mišljenja u toku obuke "Na zajedničkom putu učenja" koju moderira psiholog i pedagog PU "Radost" iz Novih Banovaca Spomenka Divljan.


Direktor škole Boris Beljin istakao je da mu je drago da se posle nekoliko godina pauze kolege ponovo sastaju u cilju što boljeg funkcionisanja ustanova.
Na sastanku je takođe je bilo reči i o podršci deci koja su uključena u program inkluzivnog obrazovanja a sve to iziskuje kontinuirano praćenje Zakonskih novina i stanja na terenu.