VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 21.12.2022.
ALEKSANDRA DUDIĆ, gimnazijalka iz Stare Pazove nabolji debater 2022

Početnički debatni turnir „Decembarac“ se već više od 20 godina održava na Pravnom fakultetu u Beogradu i okuplja debatere iz Srbije i regiona. Ovogodišnja pobednica "Decembarca" je Aleksandra Dudić iz 2B Gimnazije "Branko Radičević" iz Stara Pazove Кada je prošle godine saznala za Evropsku školu debate, staropazovačka gimnazijalka Aleksandra Dudić prijavila se bez mnogo razmišljanja, nastavila je uspešno da debatuje i postala član debatnog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu. Pre desetak dana osvojila je „Decembarac“, početnički debatni turnir, koji je okupio preko 150 učesnika sa različitih fakulteta i srednjih škola iz Srbije i Hrvatske.


Mlada govornica je zajedno sa timskom partnerkom Nevenom Savić iz Filološke gimnazije u Beogradu ostvarila sjajan rezultat. U finalu turnira takmičile su se protiv timova iz Debatnog kluba Filozofskog fakulteta, Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka i Debatnog kluba iz Zagreba i pobedile!


Ovaj turnir namenjen je srednjoškolcima i studentima, koji su tek zakoračili u debatni svet, a teme u debati su raznovrsne i obuhvataju neka aktuelna, važna i kontroverzna pitanja iz oblasti politike, obrazovanja, religije, manjinskih prava, sporta, kulture.
Aleksandra iz 2B planira da razvija svoje debatne veštine: da uskoro osvoji "Monopol", takmičenje za debatere do 3 godine iskustva a dogodine sebe vidi i u Beču, na internacionalnom turniru koji se debatuje na engleskom. Na naše pitanje čemu želi da se posveti u budućnosti odgovorila je:


„Ne znam. To je jedna debata u mojoj glavi!“