VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 21.12.2022.
Puštanjem rekordnih 1.400 kilograma šaranske mlađi u Srbobranu počela ovogodišnja akcija poribljavanja

JVP Vode VojvodinePuštanjem čak 1.400 kilograma mlađi, odnosno, 7.000 jedinki jednogodišnjeg šarana, danas je na kanalu DTD u Srbobranu počela ovogodišnja redovna akcija poribljavanja JVP „Vode Vojvodine“. Ovo je ujedno i rekordna količina riblje mlađi kojom je poribljena jedna lokacija. Akciji poribljavanja prisustvovali su direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, nadležni inspektor i predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca „Bačka 2017“ iz Srbobrana.
Nalazimo se u Srbobranu na jednoj prelepoj lokaciji, rekao bih i jedinstvenoj u Srbiji, gde u samom centru opštine možete da se bavite sportskim ribolovom, a drugu godinu za redom ovde poribljavamo. Ovo je i jedna od 13 lokacija u pokrajini koju pokrivamo sa našim monitoring centrom, sa fiksnom kamerom koja se nalazi ispod mosta i čitavo područje je 24 sata pod monitoringom. U planu je da postavimo još 10 takvih kamera i dvadesetak mobilnih, koje supostavljene sakrivene da bismo ribokradicama ušli u trag i sprečili nelegalan ribolov“, izjavio je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević. 
On se zahvalio kompaniji „Telekom Srbija“ koja je uložila velike napore da pokrije te lokacije mobilnom mrežom, ali i rečnoj policiji na pomoći da se stane na put ribokradicama, što je već rezultiralo sa smanjenjem nelegalnog izlova ribe. 


JVP Vode Vojvodine
Kružević je naglasio da je JVP „Vode Vojvodine“ ušlo ove godine u velike investicije na teritoriji Srbobrana i najavio da će naredne godine biti formiran prvi punkt, gde će građani moći da se informišu o zaduženju za naknadu za navodnjavanje, dobiju sve potvrde koje izdaje preduzeće i kupe ribolovnu dozvolu. 
Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački naveo je da je obala kanala ispod mosta u Srbobranu izuzetno atraktivna među ribolovcima. On je istakao da na teritoriji Srbobrana u toku izuzetno važan projekat spajanja kanala DTD i reke Krivaje, koji će omogućiti navodnjavanje za 6.000 hektara obradivog zemljišta, ali i obezbediti više vode u koritu i samim tim dati novi život Krivaji. 


JVP Vode Vojvodine
U okviru redovnog godišnjeg programa poribljavanja, u narednim danima na ukupno 23 lokacije biće pušteno 18.500 kilograma riblje mlađi, odnosno, 92.500 jedinki autohtone vrste jednogodišnjeg vretenastog šarana u ribolovne vode kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine“ - kanale Hidrosistema DTD, deo Dunava, Krivaju i zaštićena prirodna dobra Jegričku i Beljansku baru. Sve lokacije na kojima će biti sprovedeno poribljavanje u narednom periodu češće će kontrolisati ribočuvari.