VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 24.12.2022.
Otvorena godišnja izložba: 40 godina ULUSP-aTradicionalna Godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova u znaku je velikog jubileja, 40 godina neprekidne tradicije stvaranja i negovanja likovne umetnosti.Počeci udruživanja likovnih stvaraoca staropazovačke opštine datiraju iz 1982. kada je u u okviru KUD-a Branko Radičević osnovana likovna sekcija. Od tada pa do danas kroz Udruženje je prošao je veliki broj članova, a samo su najuporniji ostajali, stvarali i sazrevali u svom umetničkom stvaranju.


Na kolektivnoj izložbi koja je sinoć otvorena u holu pozorišta u Staroj Pazovi, predstavlja se 43 autora sa 55 radova gotovo svih stilova, od apstrakcije, preko hiperrealizma i realizma, duboreza, do pejzaža i čak šest skulptura. Izložba je heterogena, a izlažu umetnici starosti od 6 do 76 godina.U kulturno umetničkom programu učestvovali su Mr. Ljubinko Lazić, Miloš Kostić i Jaroslava Vrška Opavski, a u okviru iste dodelje su i diplome za 40 godina aktivnog učešća u radu Udruženja.Izložba će biti postavljena u holu pozorišta do 15. januara.