VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 26.12.2022.
Božićni koncert mecosoprana Irine Popove – Malkiel pred brojnom publikom u Slovačkoj evangeličkoj crkvi

Sinoć je u Slovačkoj evangeličkoj crkvi održan koncert operskih arija i solo pesama koje je izvela mecosopran Irina Popova – Malkiel uz klavirsku pratnju Dragane Anđelić - Bunjac. U akustičnom ambijentu pune crkve brojna publika je uživala u delima Maskanjija, Šuberta, Sen – Sansa, Rubinštajna, ali i Dejana Despića, Čajkovskog, Geršvina i vrlo popularne arije „Con te partiro“ koju je proslavio Andrea Bočeli.Irina Popova – Malkiel je austrijska pevačica poreklom iz Rusije. Završila je solo pevanje na Visokoj školi u Parizu i usavršavala se na Konzervatorijumu u Beču i ovaj koncert je u duhu Božićnih praznika posvetila miru i ljubavi u svetu.


Koncert je humanitarnog karaktera, organizovan u saradnji Slovačke evangeličke crkve i Crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve u Staroj Pazovi. Prikupljena sredstva su namenjena najsiromašnijim sugrađanima.Inicijator koncerta je naš sugrađanin Radovan Dudić koji je veliko iskustvo u međunarodnim odnosima iskoristio za unapređenje kulturne ponude lokalne sredine i razvijanje odnosa sa stranim umetnicima.


Sledeći događaj iz serijala koncerata klasične muzike će se održati 29. decembra kada će u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi na novom koncertnom „Schmihel“ klaviru nastupiti pijanistkinja prof. Ivana Todorović.