VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 28.12.2022.
Osmaci u staropazovačkoj opštini se prijavili za treći test na maturi, najviše učenika želi Istoriju

Učenici koji završavaju osmi razred moraju do 30. decembra da se prijave za jedan od ponuđenih pet predmeta koji će polagati u okviru završnog ispita, pored maternjeg jezika i matematike.  U školama na teritoriji staropazovačke opštine prijave su uglavnom završene. Kako je rekla Slavica Stošić,   predsednica Aktiva direktora škola u Opštini Stara Pazova i direktorka OŠ "MIlan Hadžić" u Vojki, roditelji su prijavljivali svoju decu preko platforme "Moja srednja škola" a najveći broj se prijavio za Istoriju, zatim Biologiju, Fiziku, Geografiju a najmanje za Hemiju.


Oni koji su ostali neprijavljeni, moraće to da učine do petka a učenici koji pohađaju nastavu po posebnom individualnom planu, tzv. IOP 2 ne prijavljuju se na ovaj način, jer završni ispit za njih spremaju nastavnici.  


Treći je do sada bio kombinacija pet predmeta Istorije, Biologije, Geografije, Fizike i Hemije, a od ove školske godine, polaže samo jedan od pomenutih predmeta.


Nakon zimskog raspusta kreću intenzivne pripreme učenika, za malu maturu koja se polaže u junu, ali pre toga 24. i 25. marta ih očekuje probni test.


U osnovnim školama je 638 učenika završnog razreda a u u ŠOSO "Anton Skala" 11, tako da ove školske godine u sremskog regionu najviše osmaka ima Opština Stara Pazova.