VESTI: Nov izgled zgrade “Socijalnog” u Staroj Pazovi vredan 40 miliona dinara • Višečlana porodica Jovanović zbog požara ostala bez krova nad glavom • Preminuo Stefan Subotić iz Belegiša • U subotu održan koncert OKUD-a Sveti Sava u Novoj Pazovi • Posle 4 decenije novopazovačka osnovna škola dobila novu stolariju • Svetosavski paketići uručeni članovima Dnevnog boravka „Moj kutak u gradu“ • Do kraja januara u Novoj Pazovi izložba slika mladih slikara, početnika radionice Kaleidoskop • Radovi na putu Krnješevci - Vojka • U Staroj Pazovi postavljen prvi Poštin paketomat u Sremu • Košarkaši Dunava savladali Novi Pazar 96:73 • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport ostalo 20.01.2023.
Katai na novoj poziciji u Zvezdi?

FOTO: crvenazvezdafk.comU Zvezdi postaje gužva na krilia, a moguće je da će i Piter Olajinke da se pridruži crveno-belima već ove zime. To bi značilo da Katai mogao da bude špic u nastavku sezone. Prema sajtu NajboljeKladionice, Zvezda je favorit za pobedu u nastavku Mozzart Bet Super Lige sa verovatnoćom od 83.3% za osvajanje titule prvaka Srbije.


Pobedivši Lehiju rezultatom 3:1, crveno-beli su odlično započeli zimske pripreme u Turskoj, a trener Milojević je veoma zadovoljan. Za klupsku televiziju je izjavio da je svestan da to nije maksimum i da ekipa može i mnogo bolje.


"Zadovoljan sam, prvim delom igre veoma, tom ofanzivnom trećinom i kako smo stajali iza lopte. U drugom sam više zadovoljan momentom oduzimanja lopte i vertikalnom igrom ka napred. Dosta stvari koje radimo je protiv Lehije izašlo na videlo i momci su se uverili da kad stojimo dobro, kad smo agresivni i kompaktni, možemo da igramo u oba smera. Sa aspekta intenziteta je takođe sve korektno za ovaj deo priprema. Nismo preopteretili igrače, tako da od sutra mogu normalno da nastave sa treninzima u ritmu koji nam je potreban", rekao je Milojević za "Zvezda TV".


Prokomentarisao je i Iraklija Azarova, navodeći da misli da je jedan od najperspektivnijih levih bekova u Evropi, a pohvalio je i Jegora Pruceva.


"Vidi se razlika u mentalitetu i metodologiji da on jednostavno ne odustaje. Može da bude primer našim mladim igračima što se tiče rada na treningu i utakmicama. Šansu je zaslužio odnosom prema treningu i jednostavno želimo da ako neko dobro radi i ima dobar odnos, bez obzira na godine ili pasoš, dobije priliku. Prucev je to iskoristio, ali mu predstoji još jedan period adaptacije. Često s njim imamo jezičku barijeru, gde on ne razume skroz model igre, ali je pametan momak i siguran sam da će to sve biti bolje".


Trener Milojević je pokušao da postavi Ibrahima Mustafu kao špica, a iz razloga što sjajni napadač Aleksandar Pešić još uvek nije u najboljoj formi, Aleksandar Katai je bio sledeći logičan izbor.


"Mislili smo da je balans bolji da on bude "lažna" devetka u drugom poluvremenu i da iza sebe ima dva brza krila - Mituljikića i Pruceva. Odigrao je odlično, pokazao da imamo opciju s njim kao sa "lažnom" devetkom i brzim krilima. Hoćemo da probamo i sa dva špica, da zaigraju Katai i Pešić u tandemu. Tako da nema neki poseban razlog zbog kog juče nije počeo..."

Koji je po Vama najbolji sportski kolektiv u 2022. godini?