VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Golubinci 08.02.2023.
Osnovci i predškolci danas učestvovali u Pažljivkovoj smotri

Testove poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja prilagođene uzrastu u okviru takmičenja "Pažljivkova smotra" danas su rešavali predškolci, učenici prvog i drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Staropazovačke opštine. Ovo takmičenje koje tradicionalno organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja ima za cilj da deca kroz druženje i igru lakše i brže usvoje nova znanja iz ove veoma značajne oblasti.



Obzirom da su deca najranjivija grupa sa kojom treba svakodnevno od najranijeg uzrasta raditi na edukaciji i poznavanju saobraćajnih pravila i učenju bezbednom putu do škole, učiteljica Sanja Savić iz OŠ “23. Oktobar” u Golubincima, ističe ovaj projekat kao izuzetno značajan.


“Oni od naranijeg uzrasta učestvuju u saobraćaju, voze se u automobilu ali i kao pešaci. Projekat je svakako značajan, jer u ovom uzrastu deca kada steknu znanja i navike to ostaje za ceo  život. Baš kao što npr. uče da pre jela peru ruke, te to pređe u naviku, i čitav život poštuju to pravilo, ista takva situacija je i u saobraćaju”, naglašava Sanja.


Ove godine u svim mestima opštine Stara Pazove 632 učenika prvog razreda, 597 učenika drugog razreda i 683 predškolaca obuhvaćeno je projektom, a nakon utvrđenih rezultata formiraće se školske ekipe koje će učestvovati na sledećem nivou takmičenja a koje je planirano početkom narednog meseca.