VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 13.02.2023.
Danas je Svetski dan radija

Svetski dan radija proslavlja se danas, 13. februara, širom planete. Unesko je proglasio ovaj praznik da bi promovisao radio kao mediji i sve mogućnosti koje pruža. Ni u eri digitalizacije, radio nije izgubio slušaoce a to potvrđuje i postojanje Radio Stare Pazove, koja svoju frekvenciju ne gasi od 1967. godine.


Radio je u prošlosti bio najrasprostranjeniji medij i najbrži izvor informacija. Sadržaji koji su nekada bili karakteristični za radio polako su isčezli pod uticajem modernih tehnologija a današnji program radio stanica baziran je uglavnom na muzici, kratkoj  priči  i marketingu.


Ni u eri digitalizacije, radio nije izgubio slušaoce - pojavom interneta postao je i vidljiv medij što je njegova velika prednost danas.


U Vojvodini brojne radio stanice su proteklih godina prestale da emituju svoj signal i najveći deo njih nikada ga više nije upalio. Od davne 1967. godine. Radio, danas i televizija Stara Pazova, svoj signal nije prekidala, što je ubraja među najtrajnije emitere u zemlji.


U našoj zemlji registrovano je više od 300 radio stanica, od kojih većina ima lokalne i regionalne frekvencije.