VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 15.02.2023.
Sretenje 2023 : Radno vreme za Dan državnosti

pixabay.comPrema odredbama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji  15. i 16. februara  praznuje se državni praznik Republike Srbije Sretenje – Dan državnosti Srbije, spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdan i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjažestva Srbije. Sretenje Gospodnje je i crkveni praznik i uspomena na dan kada je Bogorodica prvi put uvela u hram novorođenog Hrista da ga posveti Bogu.


Tokom Sretenjskog praznika u Domu zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" biće organizovana dežurstva: Odeljenje opšte medicine u Staroj i Novoj Pazovi i Starim Banovcima dežuraće od 8 do 14 časova, dežurna pedijatrija biće u Staroj Pazovi i radiće od 8 do 14 časova. Kovid ambulanta 15. i 16. februara radiće takođe od 8 do 14 časova. Laboratorija za potrebe Kovid ambulante dežuraće od 7 do 10.30. Rentgen snimanja obavljaće samo 16. februara od 9 do 12 časova. Tokom praznika radiće apoteke u Staroj i Novoj Pazovi, od 8 do 14 časova. Služba Hitne pomoći dežura 24 sata.


JKP Čistoća u sredu i četvrtak neće odnositi smeće u mestima koja su predviđena rasporedom za pomenute dane. Dežurne službe prazniće samo velike kontejnere. Pijace u Staroj i Novoj Pazovi će tokom praznika raditi. Za vreme praznika parkiranje u Staroj Pazovi se neće naplaćivati.


JKP Vodovod i kanalizacija neće raditi za Sretenje. Dežurnu službu u slučaju nekog kvara možete pozvati na broj telefona 310-330.


„Lasta“ će putnike tokom Dana pržavnosti prevoziti po nedeljnom rasporedu polazaka. 


Pošta neće raditi u sredu i četvrtak 15. i 16. februara.


Mini raspust povodom Dana državnosti za osnovce i srednjoškolce trajaće od srede, 15. februara do nedelje, 19. februara. Prvi radni školski dan, dakle, posle praznika je ponedeljak, 20. februar. Vrtići takođe neće raditi u sredu i četvrtak.


Ekspoziture i filijale brojnih banaka na teritoriji staropazovačke Opštine ne rade 15. i 16. februara, sa radom nastavljaju 17-tog.


Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, u sredu i četvrtak, neće biti većih promena radnog vremena uslužnih objekata.