VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 14.02.2023.
Ponovo krađa delova pruge između Stare Pazove i Inđije, Pazovačka policija pohapsila izvršioce prethodne krađe

Na deonici brze pruge između Stare Pazove i Inđije, ponovo su tokom noći ukradeni delovi kontaktne mreže, saopšteno je danas iz "Infrastruktura železnice Srbije".
Zbog toga je po desnom koloseku na ovoj relaciji u dužini od oko 500 metara uvedena lagana vožnja, pa vozovi sada na ovom delu brze pruge saobraćaju brzinom od 40 km/sat.


"Infrastrukture železnice Srbije" ističu da ovakve krađe ugrožavaju bezbednost železničkog saobraćaja, nanose štetu železnici i utiču na funkcionisanje saobraćaja na brzoj pruzi.


"I ovaj put su na meti kradljivaca bile čvrste tačke, koje služe za zatezanje kontaktne mreže iznad pruge. Težina ovih čvrstih tačaka je 70 kilograma, a dužina oko 140 metara", dodaje se u saopštenju. Kako se podseća, samo na brzoj pruzi u prošloj godini ukradena je ukupno 21 čvrsta tačka.


Izvšioci predhodne krađe uhapšeni


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Inđiji su, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili tešku krađu na deonici brze pruge između Nove Pazove i Beške i uhapsili S. A. (33), E. A. (22) i V. S. (35), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ovo produženo krivično delo u saizvršilaštvu.


Sumnja se da su oni, od početka godine, na ovoj deonici, brusilicama i makazama sekli bakarnu užad na tzv. čvrstim tačkama kontaktne mreže, što je usporilo kretanje „Soko“ voza između Beograda i Novog Sada.Isečenu užad su, kako se sumnja, prodavali otpadima sekundarnih sirovina na području Beograda, a policija je pronašla alat koji je korišćen za sečenje i delove ukradenih užadi.


Materijalna šteta koja je pričinjena JP „Infrastruktura železnice Srbije“ procenjuje se na oko 1.200.000 dinara.


Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.