VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 14.02.2023.
Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za vojne pilote


Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije objavili su konkurs za vojne pilote iz civilnog sektora koji je otvoren do kraja marta. Mogu se prijaviti  mladići i devojke starosti do 27 godina sa završenim osnovnim akademskim studijama i ostvarenih 240 ESP bodova ili  nekim drugim studijama u trajanju od 4 godine iz bilo koje oblasti a koji su psihofizički zdravi i sposobni za letačku obuku.



Svima predstoje provera i selekcija u 2 faze, od medicinsko – psiholoških pregleda i medicinske procene, preko padobranske do letačke obuke. Proces selekcije podrazumeva  praktičnu nastavu i teorijsku letačku obuku u vazduhu koja se obavlja na vojnom aerodromu u Batajnici. Polaznici koji uspešno završe kurs dobijaju zvanje vojnog pilota i stupaju u vojnu službu.



Sve detaljne informacije  zainteresovani kandidati  mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane a prijave se podnose  u Centru Ministarstva odbrane  prema mestu prebivališta, preko portala e-Uprave Vlade Srbije ili se mogu poslati poštom.