VEST: "Gastro Srem" u Novoj Pazovi od 6. do 8. septembra u TC Big Pazova • Od 01.09. do 31. 10. počinje akcija Najbolјa cena u oko 2.500 maloprodajnih objekata.• RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Belegiš 25.02.2023.
Godišnji koncert KUD Mitanče iz Belegiša u znaku jubileja

Prvi godišnji koncert KUD Nikola Marinković -Mitanče iz Belegiša nakon obnavljanja aktivnosti bio je u znaku jubileja - 95 godina od osnivanja Srpskog ratarskog pevačkog društva  koje je preteča sadašnjeg društva.  


Osnivač i horovođa Srpskog ratarskog pevačkog društva u Belegišu davne 1927. godine bila je učiteljica Milica Marinković. Ona je okupila veliki broj ratara zainteresovanih za horsko pevanje, koji su nizali uspehe na takmičenjima a od sredstava prikupljenih sa koncerata sagradili i opremili Pevački dom. Sadašnji članovi Društva Mitanče će novčana sredstva prikupljena na koncertu iskoristiti za nabavku nošnje. 


U okviru sadašnjeg Kulturno - umetničkog društva pored folklorne sekcije, postoji Muzička škola, ali i novo Srpsko ratarsko društvo Milica Marinković, čiji su se članovi predstavili u programu, a kao gosti nastupili su KUD Srem iz Jakova, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca i KUD Branko Marković iz Surduka.



Koncertu u sali Osnovne škole u petak uveče prisustvovao je veliki broj gledalaca a Bojan Knežević, predsednik belegiškog društva je na početku podsetio na istorijat i pokazao grb koji je sačuvan iz tog perioda a sa kojim se ponose. 


U holu škole ovom prilikom je postavljena izložba starih fotografija iz perioda rada prvog Srpskog ratarskog društva u Belegišu.