VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • 6 zlatnih diploma iz Sečnja za recitarore iz opštine Stara Pazova • Produžen Second hand bazar u Parohijskom domu u Staroj Pazovi do petka • Jedinstvo i Omladinac igrali nerešeno, Podunavac izgubio u Šajkašu • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 17.03.2023.
Saopštenje OO PS Stara Pazova povodom godišnjce martovskog pogroma Srba na KiM

Opštinski odbor Pokreta socijalista Stara Pazova podseća sugrađane na jedan od tužnijih datuma u novijoj istoriji kada je 17. marta 2004. godine izvršen pogrom Srba i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

 

Na današnji dan organizovane bande napale su srpska naselja, bestijalno i varvarski palile i rušile crkve i manastire SPC od kojih su većina bili primerci svetske srednjovekovne kulturne baštine od neprocenjive vrednosti. Ubijen je i povređen veliki broj ljudi. Proterano je iz svojih kuća više hiljada porodica. Etnički je očišćeno nekoliko gradova. I to je sve međunarodna zajednica, koja je trebalo da im pruži zaštitu, nemo posmatrala.

 

U burnim istorijskim vremenima je najvažnije da učinimo sve da se takav pogrom više nikom ne desi i da sačuvamo naš narod i naše svetinje. Upravo su narod i svetinje dokaz da je Kosmet bio srpski, jeste i ostaće srpski, i na svakom nivou je srpski.

 

Pokret socijalista opštine Stara Pazova želi da poruči Srbima na KiM da će uvek biti uz njih i da će se, kao i do sada, priključiti svakoj akciji naše lokalne samouprave koja ima za cilj pomoć i podršku našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini.