VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 10.04.2023.
Moguće kašnjenje vozova ka Beogradu i Novom Sadu zbog popravke kontaktne mreže

Infrastrukture železnice Srbije saopštile su da se i danas nastavlja popravka kontaktne mreže između Inđije i Beške na pruzi Beograd - Novi Sad.  Kako navodi ovo preduzeće, zbog radova su kašnjenja putničkih vozova moguća i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.


Zbog oštećenja kontaktne mreže između Inđije i Beške u subotu, u popodnevnim satima, vozovi na pruzi Beograd - Novi Sad saobraćaju samo jednim, desnim kolosekom.


Protekla dva dana voz "Soko" je zbog ovoga prosečno kasnio jedan do dva minuta, dok su regionalni vozovi između Beograda i Novog Sada kasnili prosečno tri do četiri minuta.

 

"Popravka kontaktne mreže odvija se u skladu sa saobraćajnom situacijom na pruzi, tako da kašnjenja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada budu što manja", kažu u Infrastrukturama.

 

Radovi na železničkoj stanici Inđija zahtevaju da u kontaktnoj mreži iznad pruge bude isključen napon, pa je te radove moguće izvoditi samo noću, kada nema putničkih vozova. Tokom protekle noći dežurne ekipe železnice zamenile su oko 1,1 kilometara kontaktnog provodnika, dok naredne noći predstoji zamena još oko 1,4 kilometara nosećeg užeta.

 

Uporedo sa tim, dežurne ekipe izvode pripremne radove i popravku kontaktne mreže između Inđije i Beške.