VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Belegiš 12.04.2023.
Predsednik opštine Đorđe Radinović položio vence na spomenik heroja Aleksandra Berića u Belegišu

Povodom 82 godine od smrti Aleksandra Berića poručnika  bojnog broda „Drava“ predsednik opštine Đorđe Radinović položio je vence na spomenik ovog ratnog heroja  u Belegišu. U pratnji predsednika bili su  pripadnici Vojske Srbije kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.


Berić je proglašen za heroja aprilskog rata, a rečenicu  „Drava se ne predaje neprijatelju“  ovaj aprilski heroj izgovorio je Edgaru Angeliju kad je odbio da izvrši naređenje rečne flotile Kraljevske jugoslovenske mornarice koji je od Berića zatražio da brod i celu posadu predaju Nemcima.Sudbinski trenutak za posadu i sam brod dogodio se 12. aprila 1941. godine, kada je prilikom povlačenja a Novom Sadu, „Drava“ naišla  na prepreku, jer je plovni put bio preprečen porušenim mostom kod Bogojeva, a nemački avioni „Ju-87“, takozvane „štuke“,  su se u tom trenutku pojavili i na „Dravu“ sručili bombe  i mitraljesku municiju. Od siline udara brod je počeo da tone i komadant Berić je naredio da svi preživeli napuste „Dravu“, on je sam ostao na brodu i potonuo zajedno sa njim.


Posthumno  je 2002.godine odlikovan Medaljom časti, a 2015. povodom 70 godina od pobede nad fašizmom i 100 godina ratne mornarice, Vojska Srbije mu je na groblju u Belegišu podigla spomenik jer su ga seljaci ovog mesta pronašli i sahranili na seoskom groblju.