VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 14.04.2023.
SPOMENIK JUNACIMA: Predstavljena diorama Radojice Babića "Boj na Košarama"

 Na Veliki  petak  1999. godine, koji je tada padao 9. aprila počeo je napad Nato agresora i arnautskih hordi na karaulu Košare.  U znak sećanja na hrabre borce, danas je  u Surduku u etno kompleksu Delibašić svečano prikazan diorama autora Radojice Babića iz Stare Pazove Boj na Košarama.Impozantnu dioramu Boj na Košarama – napravio je Staropazovčanin Radojica Babić želeći da se ne zaboravi na ovu veliku bitku, ali isto tako i da svi oni koji su u njoj poginuli ne odu u zaborav.  Mnogo je vremena bilo potrebno za proučavanje događaja  kroz literaturu,   i razgovore sa učesnicima a pri  izradi koja je trajala godinu dana i pet meseci pomogla mu je cela porodica.  Maketa je dugačka 5 a široko 2,5 metra.


Trodimenzionalni prikaz ove bitke koja je započela na Veliki petak 1999. godine kada su pripadnici Nato alijanse i arnautskih hordi napale istoimenu karaulu,  predstavljen je javnosti upravo na 24. godišnjicu početka borbe u prisustvu njenih preživelih učesnika a u znak zahvalosti ispred Udruženja veterana 63. padobranske brigade pukovnik Vidoje Kovačević je poklonio autoru  njihovu plaketu. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je rekao da mu je velika čast što je ovakav projekat nastao upravo u staropazovačkoj sredini.


Radojica Babić se bavi izradom diorama isključivo sa bitkama iz istorije srpskog naroda. Želja mu je da Boj na Košaru ostane u vlasništvu države, a sredstva koja će mu biti nadoknađena za ovu investiciju usmeriće najugroženijim učesnicima bitke i njihovim porodicama kako se na njih ne bi zaboravilo.


Pesmom  su program uveličale sestre Despot i guslar Saša Laketić.