VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Golubinci 19.04.2023.
Podsekretarka za urbanizam Brankica Tabak posetila osnovnu školu u Golubincima

Edukativno – ekološki program Za čistije i zelenije škole u Vojvodini Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine ima za cilj da u saradnji sa  vaspitno – obrazovnim  ustanovama  u pokrajini da animira mladu populaciju, od predškolaca do sredjoškolaca u oblasti zaštite životne sredine.  Sa teritorije opštine Stara Pazova na konkurs je prijavljeno  pet vaspitno – obrazovnih ustanova: PU Poletarac, ŠOSO Anton Skala i Tehnička škola iz Stare Pazove, OŠ Milan Hadžić iz Vojke i OŠ 23. oktobar u Golubincima.


Pri obilasku su se  predstavnici sekretarijata su se odlučili za škole u manjim sredinama. Važno je da deca i mladi shvate kroz edukaciju  koliko svaki pojedinac može da učini za svoju životnu okolinu.


- Da njihova svest svest proradi u težnji da zaštite prirodu, da shvate koliko toga oni kao sastavni deo potrošačkog društva mogu da iskoriste i recikliraju, a evo i danas smo u Golubincima mogli da vidimo, koliko zapravo vaspitno – obrazovni profil ljudi ima ključni  doprinos, rekla je Brankica Tabak,  podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne.Brankicu Tabak,  podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dočekali su  Sunčica Ljujić, direktorka  golubinačke škole i Vojo Radanović, pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova i ujedno sa predstavnicima ekološkog tima prezentovali niz aktivnosti u okviru pomenutog projekta na kome učestvuje po prvi  put. 


Marina Babić, nastavnica biologije je rekla da su učenici od prvog do osmog razreda rado prihvatili učešće u projektu i svim aktivnostima.  Bave se reciklažom, seperacijom otpada, prave svoj kompost za organsku baštu, koju su zasadili u dvorištu škole i obeležavaju sve značajne datume po pitanju zaštite životne sredine.Za program za Za čistije i zelenije škole u Vojvodini za sada je prijavljeno 110 škola i otvoren je do maja kada sledi nagrađivanje a najuspešnije očekuje izlet u Sremske Karlovce i edukativni seminari.