VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Nova Pazova 24.04.2023.
Održan 29.festival guslara Vojvodine : Milinko Popović najbolji guslar Vojvodine


Da  Srbi vekovima neguju narodnu poeziju stvaranu uz gusle potvrdio je i susret 36 guslara  koliko se u subotu okupilo na 29.festivalu guslara Vojvodine u Novoj Pazovi. 20 takmičara se plasiralo u završnicu finalne večeri. Titulu najboljeg guslara Vojvodine poneo je Milinko Popović, iz Škole gusala “Sandić”, drugo mesto pripalo je Aleksi Rončeviću  iz istoimene Škole gusala a trećeplasirani je bio Miloš Laketić, član društva guslara “Njegoš” iz Vrbasa. U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila Škola gusala “Sandić”, drugo mesto je pripalo Udruženju guslara “Njegoš” iz Vrbasa dok je treće bilo takođe vrbaško Udruženje guslara “Vuk Mandušić”. 
Susret najboljih guslara Vojvodine blagoslovio je  novopazovački sveštenik Predrag Antonijević  dok su isti otvorili predsednik Saveza guslara Srbije Željko Čurović , domaćin-predsednik Udruženja guslara Vojvodine Vukojica Sandić i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i predsednik Festivalskog odbora .
“Gusle kao pergament naroda srpskog“organizator je uručio predsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću, zatim načelniku Policijske stanice Stara Pazova Zoranu Laziću i preduzetniku Stefanu Rajkoviću.Stručni žiri činili su vrsni poznavaoci guslarskog umeća: Slavko Aleksić, prof. Dr Jovo Radoš, Veljko Đuranović, Saša Laketić i dr Duško Кornjača.U revijalnom delu programa ovog guslarskog saborovanja nastupili su i članovi OКUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove, frulaš Branko Andrijašević iz Škole gusala Sandić i etno pojac Marija Sandić. 
29.festival guslara pokrajine  u novopazovačkom Domu kulture pokazao se kao istinski čuvar tradicije i narodnog stvaralaštva a brojni poštovaoci pevanja uz gusle uživali su u višečasovnom saborovanju , koje je i ove godine  organizovalo  Udruženje guslara Vojvodine uz podršku lokalne samouprave i privrednika.