VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 27.04.2023.
SKUPŠTINA: Prihvaćena odluka o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova u iznosu od blizu 4,1 milijarde dinara

U svečanoj Sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana je 29. sednica aktuelnog saziva Skupštine opštine Stara Pazova. Na aprilskom zasedanju lokalnog Parlamenta pred odbornicima opštine Stara Pazova našle su se 24 tačke dnevnog reda, među kojima i pretres predloga odluke o  rebalansu budžeta opštine.


Prihvaćena je odluka o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova u iznosu od blizu 4 milijarde i 100 miliona dinara. Prihodi i primanja razvojnog budžeta iznose gotovo tri milijarde i 750 miliona dinara, а prihodi iz ostalih izvora finansiranja 353 miliona 760 hiljada dinara. Na sednici Skupštine opštine Stara Pazova sve tačke Dnevnog reda usvojene su većinom glasova.Prva tačka odnosila se na dodelu mandata novom odborniku Skupštine opštine, te je u okviru iste Nikolina Bečanović iz Nove Pazove iz odborničke grupe Izbor za našu opštinu, došla na mesto nedavno preminulog odbornika Radivoja Đukića, položila zakletvu i postala odbornica aktuelnog saziva Skupštine opštine.Na dnevnom redu bile su i izmene i dopune Programa poslovanja Čistoće, Vodovoda, Toplane i Urbanizma. Razmotreni su i usvojeni Izveštaji o radu sa Finansijskim izveštajem svih 10 mesnih zajednica.


Staropazovački odbornici usvojili su Plan rada i Finansijski plan Narodne biblioteke Dositej Obradović, Centra za kulturu kao i Turističke organizacije.


Skupštini je prisustvovalo 44 odbornica i odbornika, a sednica je trajala oko sat vremena. Poslednja tačka dnevnog reda bila je rezervisana za odbornička pitanja.