VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 27.04.2023.
Sinoć u Staroj Pazovi svirao poznati turski kontrabasista sa Ljubinkom Lazićem i Senkom Simonović


Još jedan u nizu koncerata klasične muzike održan je sinoć u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi gde su ljubitelji umetnosti mogli da čuju majstorije na dva kontrabasa i klaviru. Onur Ozkaya, poznati turski kontrabasista iz Istanbula po drugi put je bio pred pazovačkom publikom a sve to zbog prijateljstva i uske saradnje sa magistrom Ljubinkom Lazićem, koji je upotpunio ovaj maestralni duo kontrabasa. Klaviristkinja Senka Simonović je takođe poznata domaćoj publici od prošlog koncerta a svojim savršenim umećem na klaviru je doprinela atmosferi uz Onura i Ljubinka.


"Pre nekoliko meseci sam bio ovde sa poznatim, čuvenim sastavom Bassiona Amorosa u kom svira i Ljubinko i bila mi je ogromna čast da nastupam u ovoj prelepoj crkvi. Sada smo sa Senkom Simonović, imamo drugačiji program sa klavirom na kom ona svira. Spojili smo srpsku muziku sa turskom, veoma će biti lep koncert uz mešavinu te dve kulture. Zadovoljstvo mi je što sam opet u Staroj Pazovi", rekao je Ozkaya.Crkvom su odzvanjala dela Baha, Špregera, Mokranjca, Sen Sansa, Rahmanjinova a za kraj su odsvirali baladu turskog kompozitora Fazela Seja. Publika u Slovačkoj evangeličkoj crkvi je kao i svaki put do sad bila očarana zvucima klasike.


Već sedam godina se, izuzev letnjih meseci, održavaju koncerti u saradnji sa Centrom za kulturu Stara Pazova i dolazimo do brojke od skoro 70 koncerata ozbiljne muzike. Na radost sugrađana, biće ih još mnogo.