VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • 6 zlatnih diploma iz Sečnja za recitarore iz opštine Stara Pazova • Produžen Second hand bazar u Parohijskom domu u Staroj Pazovi do petka • Jedinstvo i Omladinac igrali nerešeno, Podunavac izgubio u Šajkašu • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 08.05.2023.
Policajci i u svim školama u opštini Stara Pazova

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić. Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika. Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih. Kako saznaje RTV Stara Pazova, policija je prisutna i u svim osnovnim i srednjim školama u staropazovačkoj opštini.Prisustvo policajaca treba da doprinese većoj sigurnosti svih, ali to je samo jedan od koraka ka prevazilaženju mnogobrojnih problema u školstvu. 


U svim školama u staropazovačkoj opštini je redovna situacija, nakon petka kada nije nije radila, jer situacija je pogodila svakog, naglasila je Slavica Stošić, direktorka Osnovne škole "Milan Hadžić" u Vojki i predsednica Aktiva direktora škola u opštini Stara Pazova.


Preventivne mere su od velikog značaja, prvenststveno treba raditi na  prevencija zavisnosti od interneta i na emocionalnoj pismenosti u vezi koje su organizovane obuke za psihologe i pedagoge. Zorica Kešelj, direktorka Tehničke škole i sociolog smatra da bi radionice takve vrste trebalo da se uvedu u redovnu nastavu kako bi se sa učenicima radilo u kontinuitetu. Deca su osetljiva grupa i sa njima treba razgovarati kako kod kuće tako i u školi.


Bonus VIDEO: Pogledajte šta o prisustvu policajaca u školama kažu direktori: