VEST: Novo crveno upozorenje na jak toplotni talas - temperatura do 40 stepeni. • Elektronsko bolovanje biće dostupno do kraja godine. • U staropazovački Dom zdravlјa stigle dodatne količine pneumokokne vakcine • Širom Srbije u više od 160 zdravstvenih ustanova danas je obavlјeno ukupno 15.917 preventivnih pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlјa. • Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza da namerava da igra na Olimpijskim igrama i da se nada da će se boriti za medalјu. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Nova Pazova 13.09.2023.
Sinoć u Novoj Pazovi otvorena izložba slika četiri autora iz ovog mesta

 


Sinoć je u prepunoj Galeriji Doma kulture u Novoj Pazovi otvorena izložba pod nazivom "Noćnica". Baš u godini jubileja Umetničkog udruženja Nova Pazova, ova izložba je dugo očekivana a četiri umetnika koji su autori iste, članovi su udruženja od samog osnivanja, što za sve predstavlja posebnu draž.


Sa 30 umetničkih dela predstavili su se Marija Gužvica, Milica Nikolčić, Anđela Đermanović i Vladimir Prica, pretežno uljem na platnu, kombinovanom tehnikom i akvarelom.


Izložbu je otvorila Marija Viktorija Živanović, istaknuta umetnica, književnica, autor i voditelj TV emisije Kulturni magazin - Život punim plućima, govorivši dve svoje pesme.Ljiljana Sekimić, potpredsednica Umetničkog udruženja Nova Pazova, istakla je da o umetnicima  najbolje govore njihova dela i da je u Galeriji izložen samo deo prebogatog opusa ova četiri slikara.


"Svako od njih je ostavio trag u ovom mestu. Anđela i Milica su radile murale na spoljnim i unutrašnjim zidovima naše biblioteke i na državnoj apoteci. Marija Gužvica se trudi oko podmlatka, vodi likovnu radionicu u Centru za edukaciju dece "Kaleidoskop". Vladimir Prica je ostavio trag, pored svog rada inače, izradom portreta znamenitih, zaboravljenih Srba. Preko 16 portreta je poklonio bibliotekama, osnovnim školama i Zadužbini Nikole Spasića u Beogradu", rekla je Sekimić u uvodnoj reči.Izložba "Noćnica" biće otvorena za sve ljubitelje umetnosti do kraja septembra.


Bonus VIDEO: Pogledajte šta su izjavili umetnici pred otvaranje izložbe: