VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 02.11.2023.
Otvoren konkurs za obuku 300 vatrogasaca-spasilaca širom Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca za potrebe skoro svih stanica u Srbiji. Još dva nova vatrogasca imaju priliku da se pridruže staropazovačkom vatrogasno - spasilačkom timu. Pored Stare Pazove, na teritoriji Sremskog Upravnog Okruga mesta za još dva vatrogasca ima u Sremskoj Mitrovici, kao i za još po jednog u jedinicama u Pećincima i Šidu.


O uslovima je za RTV Stara Pazova govorio Živoslav Ivković, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona u Sremskoj Mitrovici:


“Pravo učešća na konkursu ima lice koje ispuni sledeće uslove: Da je državljanin Srbije, da ima najmanje godinu dana prebivalište na teritoriji organzacione jedinice za koje je konkurs, da nema manje od 19 i više od 30 godina starosti, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje odnosa u MUP-u, da poseduje nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje vozilom C kategorije, kao i da ispuni posebne uslove u pogledu zdravstvene, psih-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti”, rekao je Ivković.Komandant je dodao da pravo učešća imaju i lica koja poseduju vozačku dozvolu B kategorije, s tim da u roku od 18 meseci od dana završetka obuke moraju da se osposobe za upravljanje motornim vozilom C kategorije.


Prijave i sva potrebna dokumentacija podnosi se u Policijskim stanicama po mestu prebivališta kandidata, gde mogu i dobiti sve potrebene informacije vezane za konkurs. Oni koji ispune sve pomenute uslove i uspešno prođu sve faze selekcije, rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima selekcije.


“Kandidati koji prođu kompetan proces selekcije rangiraju se na osnovu ostvarenih rezultata, i konačnu rang listu donosi komisija. Najbolje rangirani kandidati se upućuju na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica koja traje 17 nedelja, i svi kandidati koji uspešno završe tu obuku dobijaju mogućnost da zasnuju radni odnos u MUP-u na radnim mestima za koje su konkurisali”, naveo je Ivković.


Rok za prijavu ističe u petak, 10. novembra.