VEST: U četvrtak isključenja struje u Vojki i Surduku • U Staroj Pazovi održana tribina o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka • Kiše najmanje palo u Novoj Pazovi, najviše u Golubincima • Uspesi karatista "Mladosti" na dva takmičenja tokom vikenda • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 06.11.2023.
Potpredsednik FSS Branislav Nedimović uručio poklone klubovima u opštini Stara Pazova

Veliki broj dece trenira u fudbalskim klubovima na teritoriji opštine Stara Pazova, i mlađi i stariji u različitim kategorijama i ligama, a svaki vid pomoći im je dobrodošao. Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova i Branislav Nedimović potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije obišli su danas fudbalske klubove u Starim Banovcima i Vojki. Predstavnici fudbalskih klubova Dunava iz Starih Banovaca, Sremca iz Vojke i Sloge iz Krnješevaca zahvalili su se na dresovima, loptama i ostaloj opremi koja im je uručena. 


Prvo mesto koje su posetili bili su Stari Banovci  gde ih je ugostio predsednik kluba “Dunav” Slobodan Krnjić, ali i ostali članovi kluba:


“Značajno je sve od opreme što smo dobili ovo će puno da znači klubu ali i članovima koji treniraju. Opština Stara Pazova pruža nam najveću pomoć oko svega što imamo ovde”, rekao je Slobodan Krnjić predsednik FK “Dunav”.Fudbalski klub “Dunav” igra za Vojvođansku ligu grupa “Jug”. U rangu niže u Sremskoj ligi nalazi se “Sremac” iz Vojke, ovaj klub broji preko 100 članova:


“Ova donacija veoma je značajna za klub jer u veoma teškim vremenima vezano za finansije dosta će nam značiti, mi igramo u opremi koja je stara 4 godine tako da ćemo se u novoj opremi osećati mnogo bolje”, rekao je predsednik kluba “Sremac” Dragan Inđić.


Potpredsednik FSS-e Branislav Nedimović rekao je da su klubovi staropazovačke opštine u veoma dobrom stanju i po pitanju izgleda terena, tribina i svlačionica. Klubovi u ovoj opštini su uređeni kao i svi veći klubovi u Vojvodini. Opština Stara Pazova podržava sportske klubove, a predsednik opštine Đorđe Radinović istakao je koliko su ovakve akcije  bitne za sva sportska udruženja:


“Hvala potpredsedniku FFS-e prijatno nas je iznenadio, poklonio je klubovima sportsku opremu, dresove, lopte što je potrošni materijal koji je neophodan za naše klubove. Opština finansira 71. sportski klub i to je zaista veliki broj klubova, a ukoliko pričamo o fudbalu 7 fudbalskih klubova od kojih se tri takmiči u Srpskoj ligi, mi ulažemo u te klubove. Ovde su bili ljudi iz Krnješevaca i dogovorili smo se da ćemo u narednom  periodu da sredimo taj jedini teren koji nam je ostao u lošem stanju, ali na proleće krećemo da rekonstruišemo taj teren kako bismo igračima obezbedili uslove za igru kao što su ih imaju ostali članovi klubova”, rekao je predsednik opštine Đorđe Radinović. Fudbalski klubovi po manjim mestima su stecišta okupljanja dece i mladih i zato su važni uslovi u kakvim treniraju. Lokalna samouprava u Staroj Pazovi će na proleće rekonstruisati i  fudbalsko igralište u Krnješevcima, najmanjeg sela u opštini.