VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 08.11.2023.
Novi mamograf i oprema za očno odeljenje Domu zdravlja u Staroj Pazovi

Dom zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj je zahvaljujući sredstvima Vlade AP Vojvodine i pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, dobio novi mamograf i aparaturu za očno odeljenje, aparat za merenje očnog pritiska i dioptrije a tim povodom ovu ustanovu danas je posetila dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo. U obilasku je bio i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.


U prethodnih sedam godina su u vojvođansko zdravstvo uložene velike sume novca, kako u opremanje tako i u rekonstrukciju, rekla je dr Snežana Bojanić ovom prilikom a za Dom zdravlja u Staroj Pazovi ove godine je izdvojeno 20 miliona dinara.


“Tih 20 miliona dinara ste imali priliku da vidite, to je mamograf i oprema za oftalmologiju a u  narednom periodu očekuju se još dva nova ginekološka stola i dva autoklava sterilizatora,  za koje je u toku javna nabavka”, rekla je dr Snežana Bojanić.Prem njenim rečima, Dom zdravlja u Staroj Pazovi zaslužuje novu, savremenu opremu kako bi građanima dobili adekvatne usluge. Zdravstvo zauzima značajno mesto u budžetu AP Vojvodine, tako da sve 82 ustanove čiji je pokrajina osnivač, dobijaju sredstva prema njihovim potrebama.


Pohvalila je lokalnu vlast, koja pomaže Dom zdravlja i što zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite.  Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je rekao da u izuzetno dobroj komunikaciji sa pokrajinskom vladom i rukovodstom Doma zdravlja prate potrebe i pomažu znajući koliko je oblast zdravstva bitna. Zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite, ali i uslova rada zaposlenih, tako da je on Hitnoj službi u Staroj Pazovi doneo na poklon televizor.


Svaka investicija mnogo znači, rekla je dr Svetlana Dudić, direktorka Doma zdravlja, naglasivši značaj preventivnih i kontrolnih pregleda uz savremenu opremu.


I za naredni period planiraju se značajna ulaganja u zdravstvo, čulo se od svih sagovornika. 


U toku je rekonstrukcija Doma zdravlja u Novoj Pazovi, a pored opreme i objekata, mora se ulagati u kadrove, tako da se ove nedelje očekuje raspisivanje konkursa za specijalizacije zaposlenih u staropazovačkom Domu zdravlja.