VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 10.11.2023.
Povodom jubileja vrtića: SVAKA GRUPA ZASADILA SVOJE STABLO

 


Dvorište PU Poletarac u Staroj Pazovi, kao i svim ostalim objektima, bogatije je za mnoga stabla koja su upravo povodom 50 godina postojanja ustanove zasadila deca, koja sada pohađaju ovu ustanovu. U petak pre podne je vrtiću bilo dinamično, a mališani veseli i znatiželjni.


Sadnice su birali roditelji, koji su se pridružili akciji kako bi pokazali deci kako se to radi. Zasađene su različite vrste drveća, u zavisnosti od dogovora u grupi.


“Mi smo se dogovorili da to bude hrast i baš je lepo što smo se okupili. Lep je dan i ovo će deci mnogo značiti, jer će posle mnogo godina kad oni budu imali decu moći da ih dovedu ovamo i pokažu šta su to sadili sa svojim ocem, rekao je Strahinja Ivković, jedan od roditelja, koji su učestvovali u akciji sadnje.Sadilo se u svim objektima Poletarca, kome je u pripremi terena pomoglo JKP Čistoća a zajedno sa decom i roditeljima ovom događaju su se radovali i zaposleni.


“Svaka grupa će nakon sadnje obeležiti svoje drvo, ali ovim se akcija ne završava. Oni će u narednom period voditi računa o svom stablu, zalivati ga, i drvo će rasti zajedno sa njima a nadam se i sa budućim generacijama”, rekla je Olga Knežević, psiholog.


Kako se moglo čuti, mališani će održavati i negovati ova mlada stabla, koja će ostati ovde kao simbol njihovog detinjstva a u njihovom hladu uživaće oni, ali i sledeće generacije.