VEST: U četvrtak isključenja struje u Vojki i Surduku • U Staroj Pazovi održana tribina o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka • Kiše najmanje palo u Novoj Pazovi, najviše u Golubincima • Uspesi karatista "Mladosti" na dva takmičenja tokom vikenda • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 13.11.2023.
Biblioteka u Novoj Pazovi nastavlja sa radom na novoj adresi

Danas je u Novoj Pazovi svečano otvorena biblioteka “Dositej Obradović” ogranak “Petar Petrović Njegoš”.


Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prisustvovao je otvaranju gde je sa vd direktorom Marijom Vučković presekao vrpcu.


Biblioteka u Novoj Pazovi već godinama je bila privremeno smeštena u objektu stare škole čiji krov je uništen u naletu superćelijske oluje u julu mesecu od tada 18.000 stanovnika nije imalo biblioteku u svom mestu. Posle višenedeljne pauze zbog preseljenja, biblioteka "Petar Petrović Njegoš" u Novoj Pazovi svoj rad nastavlja na novoj adresi, a nove prostorije otvorene su na dan kad je Petar II Petrović Njegoš rođen.


Narodna biblioteka "Dositej Obradović" i novopazovački ogranak su nove, veće prostorije dobili zahvaljujući lokalnoj samoupravi i sada će se na jednom mestu nalaziti dečje i odeljenje za odrasle sa čitaonicom i knjižnim fondom od preko 50 hiljada naslova.


Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljudi, prostorije su osveštane, i čitala su se dela Petra II Petrovića Njegoša.  Biblioteka u Novoj Pazovi nalazi se na adresi Kralja Petra I Karađorđevića broj 92a, a sa čitaocima će raditi svakog radnog dana od 07 do 19 časova, i subotom od 08 do 12.