VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 13.11.2023.
Revija guslara u Novoj Pazovi

U subotu uveče je održan i koncert u Novoj Pazovi. Bila je to revija guslara, izvornog pevanja i epske poezije povodom 35 godina postojanja  KUD guslara „Branko Radičević“ koji je bio organizator događaja.
Zdravicom je zdravičar, pesnik i guslar  Vuk Pantović iz Sjenice otvorio reviju guslara,  izvornog pevanja i epske poezije u Novoj Pazovi u koju dolazi već tradicionanalno na ovakve manifestacije. Za njega je ovo veče bilo kulturno i duhovno.
Među učesnicima iz Srbije,  Republike Srpske i Crne Gore, mahom starijih čuvara drevnih veština, guslanja i pevanja, bio je Miloš Gašević iz Niša, kao najmađi guslar.
U programu su nastupile i pevačke grupe, ali i pesnikinja Ranka Srdić Milić i bilo je to jedno lepo veče na kome je KUD guslara Branko Radičević iz Nove Pazove proslavio 35 godina svog postojanja u toku kojeg  beleže nastupe širom Srbije, u zemljama regiona, učešća na takmičenjima sa kojih su donosili i mnoge nagrade.
Uz GUSLE su naši preci očuvali veliki deo istorije našeg narodna, pesme uz gusle  su nas u 19.veku obznanile Evropi svom snagom kreativnosti i slobodarstva našeg naroda i dužni smo da ovaj drevni narodni instrument i veštinu guslanja očuvamo i predstavimo mladim naraštajima, rekla je u svojoj konferansi Anđelka Mali. Slavljenici su prepremili priznanja svim svojim gostima, i onima koji  su im pomogli i pružali podršku, tako da je plaketa KUD guslara Branko Radičević između ostalih pripala Opštini Stara Pazova, kao generalnom pokrovitelju i  Radio televiziji Stara Pazova za medijsku podršku.