VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 14.11.2023.
Dom zdravlja u Staroj Pazovi obeležio krsnu slavu

Srpska pravoslavna crkva 14. novembra slavi Dan Svetih vrača Kozme i Damjana - nebeskih lekara koji su besplatno isceljivali bolesne. Sveti Vrači se posebno obeležavaju u zdravstvenim ustanovama pa su tako i zaposleni u Domu zdravlja "Dr J.J. Zmaj" u Staroj Pazovi danas proslavili ovaj dan, u prisustvu gostiju i prijatelja ustanove.


Dr Svetlana Dudić, direktorka Doma zdravlja, čestitala je svim zdravstvenim radnicima slavu, istakavši da oni u svoj posao ulažu mnogo ljubavi svakoga dana. "Naša profesija je humana, ljudi se ovim bave iz ljubavi prema svom bližnjem. Zahtevna je u svakom smislu i neophodno je da imate pristup pun empatije da biste bili zdravstveni radnik. Ona datira još iz vremena Hipokrata i njegova načela treba da poštuju svi koji završe medicinu i to sve govori o načinu pristupa čoveku kao ljudskom biću, tako i treba da bude", rekla je doktorka.Obred osvećenja i sečenja slavskog kolača služio je protonamesnik Zoran Erić, paroh pri Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Staroj Pazovi, koji se i obratio prisutnima, čestitao krsnu slavu i poručio da su zdravstveni radnici stub društva. "Vi ste, narode, stub ovog društva. Nije lako pružati ono što ste dobili kao dar jer je različit dar svakog od nas. Svi mi nosimo krst, nečiji je lakši nečiji teži, ali pružite ljubav jer je ljubav osnovna vrlina svih Hrišćana", poručio je otac Zoran.


Direktorka je pored lekara, posebno istakla i značaj medicinskih sestara koje su se potrudile da slavska trpeza izgleda svečano i dostojno. Poželela je da i u narednom periodu idu korak napred i što je najvažnije, ostanu dobri ljudi.