VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Vojka 15.11.2023.
Povodom svetskog dana borbe protiv dijabetesa DZ organizovao besplatno merenje pritiska i šećera u krvi

Prevencija je najbitnija i ona je ključ, moglo se čuti na današnjoj akciji koju je Dom zdravlja Dr J. J. Zmaj organizovao povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa.


U prostorijama Mesne zajednice u Vojki lekarski tim staropazovačkog Doma zdravlja merio je svim zainteresovanim građanima pritisak i šećer u krvi, ali i pružao stručne savete i korisne informacije, kao i smernice o ishrani i fizičkoj aktivnosti koje mogu pomoći u regulaciji šećera u krvi.Organizacija ovakvih i sličnih akcija je važna jer omogućava građanima da na jednostavan način provere svoje zdravstveno stanje i blagovremeno reaguju ukoliko primete bilo kakve nepravilnosti. Rano otkrivanje bolesti i pravilan tretman su ključni faktori u održavanju zdravlja.


Inače, svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se svake godine 14. novembra. Dijabetes lekari definišu kao masovnu nezaraznu bolest od koje boluje svaki deseti stanovnik u svetu. U Srbiji oko 800.000 osoba živi sa dijabetesom od čega 30.000 ljudi ima tip A, pokazuju procene Insituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut.