VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 15.11.2023.
AERODROM BATAJNICA: Promotivni let novog transportnog aviona i dodela zvanja pilotu Milanu Šariću

Na vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sleteo je i drugi transportni avion C295MW namenjen RV i PVO Vojske Srbije. Time je Srbiji završena isporuka oba aviona ovog tipa koji su ugovoreni 23. februara prošle godine.


Čitav paket nabavke koštao je 81 milion evra, od čega su samo letelice iznosile 66 miliona, dok se ostatak odnosi na obuku, opremu i rezervne delove. Novouvedeni transportni avion C – 295 danas je imao svoj promotivni let sa novinarima, a prethodno je organizovana svečana dodela zvanja pilota Milanu Šariću, kao prvom vojnom pilotu iz civilnog sektora.


Potporučnik Milan Šarić je prvi vojni pilot Vojske Srbije iz civilnog sektora koji je letačko zvanje dobio nakon završenog Vojno stručnog osposobljavanja rezervnih oficira roda avijacije.


Završetkom kompletne obuke na avionu Lasta stekao je zvanje vojnog pilota. Svečanost dodele letačkog znaka održana je  na vojnom aerodromu Pilot Milenko Pavlović u Batajnici, u prisustvu oficira, podoficira, porodice i Šarićevih prijatelja, čija je želja da se i dalje usavršava i čuva naše nebo.


Naredbu komandanta ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane generala potpukovnika Duška Žarkovića o dodeli zvanja pilota pročitao je kapetan Prve klase Nenad Knežević.


Letačku značku je potporulčniku Šariću uručio zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Brane Krnjajić.


Prisutni na svečanosti mogli su takođe da pogledaju izložene avione, ali i najnoviji, drugi transportni avion C295 namenjen za prevoz i desantiranje ljudi i tereta i sanitetsko prevoženje. Nakon izvršene meterološke pripreme, ovaj avion je sa novinarima poleteo na svoj promotivni let.