VESTI: Povećan broj pacijenata sa respiratornim oboljenjima u opštini Stara Pazova • UHAPŠEN VOZAČ (35) Vozio džip po Pazovi pod dejstvom kokaina i alkohola • U nedelju godišnji koncert KUD "Branko Radičević" iz Novih Banovaca • Jedinstvo izgubilo od VakifBanke, pružilo dostojan otpor i osvojilo set 3:1 • U nedelju Ekumenski koncert u Slovačkoj evangeličkoj crkvi • Staropazovački dizači tegova uspešni na Završnom Gala Kupu Vojvodine • VREME: Hladno, temperatura od 0 do 7 stepena • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 17.11.2023.
IZBORI 2023: Evo gde možete proveriti da li ste upisani u birački spisak za Pokrajinske izbore

Deo biračkog spiska za teritoriju opštine Stara Pazova izložen je zgradi Opštine Stara Pazova, Svetosavska 11 u kancelariji broj 47 na drugom spratu i uvid u njega zainteresovani građani mogu imati radnim danima u periodu od 8.00 do 15.00 časova sve do 01. decembra i njegovog konačnog zaključivanja.


Kako je najavljeno iz Opštinske uprave, uvid u deo biračkog spiska moguć je i preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG) u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni. Takođe, nadležno Ministarstvo je ovu uslugu uspostavilo i na portalu eUprava gde građani mogu proveriti svoje podatke, podneti zahtev za upis ili promenu, kao i da im odgovarajuće rešenje pošalju u njihovo eSanduče.


Zahteve za promene biračkog spiska, građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Stara Pazova, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na ovoj teritoriji, mogu podneti do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 1. decembra u ponoć.


Građani mogu najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25. novembra u ponoć, podneti zahtev da se u njega upiše da će na predstojećim izborima glasati u izabranom mestu boravišta u zemlji. Oni koji žive u inostranstvu, do 25. novembra mogu podneti u najbližem diplomatsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije zahtev da se u birački spisak upiše da će glasati u inostranstvu.


Od 2. decembra do 13. decembra 2023. godine, upis, brisanje, izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće, preko Opštinske uprave, u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.