VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 23.11.2023.
Predsednik Opštine Đorđe Radinović posetio najstariju sugrađanku u Staroj Pazovi

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović posetio je danas najstariju Staropazovčanku, Katarinu Opavski na njen stoti rođendan. Katarina živi sa snajom Ruženkom i unukom Ivanom u skromnom domu u Staroj Pazovi. Ova baka Imala je četvoro dece, 8 unučadi i 8 praunučadi, a život je nije mazio, susrela se sa velikim teškoćama, sahranila je supruga, sina, ćerku i unuka koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći pre 15. godina, svoju kuću morala je da proda zbog dugova, a već nekoliko godina je i slepa.


“Posetili smo baku koja je u poznim godinama i malo smo sa njom razgovarali  i doneli smo joj određene poklone, ali ono što je najvažnije doneli smo baki tortu za njen stoti rođendan i poželeli joj da joj Bog da puno zdravlja”, rekao je predsednik Opštine Đorđe Radinović.


Opština Stara Pazova je pravi primer kada je pomoć sugrađanima  u pitanju.


“Ovo je jedan izuzetan primer, imamo još jednu baku u Novoj Pazovi koju ćemo posetiti, a koja puni 98 godina. Mi brinemo o svim sugrađanima, o penzionerima, lepo je sa starijim ljudima pričati jer oni dugo pamte i sećaju se lepih i starih vremena”, dodao je prvi čovek Opštine.


Katarina je sa svojih dvanaest godina otišla u Beograd i kod jedne prodice obavljala kućne poslove, prodavala je suhomesnate proizvode tokom ratnog stanja,  sa svojih dvadeset godina udala se Đuru Opavskog, a u slobodno vreme bavila se pletenjem prsluka. Ova hrabra žena rođena je 23. novembra 1923. godine.