VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 27.11.2023.
Potpisani ugovori o dodeli subvencija za staropazovačke poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara

Danas su u Beloj zgradi svečano potpisani Ugovori o dodeli bespovaratnih sredstava za investicije u sektoru mleka, mesa, voća, grožđa, povrća, cveća i Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku pčelinjih društava i nove opreme za pčelarstvo u 2023. godini. Ukupno je potpisano preko 100 ugovora.


Ove godine za subvencije poljoprivrednicima iz opštinskog budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara


Poljoprivrednim proizvođačima, pčelarima, vinogradarima i cvećarima Ugovore je svečano uručio predsednik Opštine Đorđe Radinović.


“Dodela ovih bespovratnih sredstava je donacija Opštine koja je odlučila da pored sredstava koje daje država, odnosno Ministartvo poljoprivrede, dodatno pomogne poljoprivrednike i pčelare na teritoriji naše opštine. Deset miliona dinara raspoređeno je na poljoprivrdnike koji su konkurisali za nabavku sredstava i opreme. Potpisano je 89 ugovora u poljoprivredi i 18 ugovora u pčelarstvu. Svake godine se sprovodi ovakav konkurs i verujem da će se svake naredne godine povećavati sredstva, a trudićemo se da se uključi još više poljoprivrednih proizvođača. Kako koja godina prolazi, oni se informišu od onih koji su dobili sredstva i verujem da će sledeće godine biti više njih koji će konkurisati”, rekao je predsednik Opštine Đorđe Radinović.


Prvi čovek Opštine najavio je da će naredne godine budžet za poljoprivredu biti povećan na 15 miliona dinara.