VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 30.11.2023.
Lovačka komora Srbije u Staroj Pazovi organizovala stučni skup za članove Komore sa licencom

Lovačka komora Srbije u skladu sa godišnjim programom edukacije za 2023. godinu organizovala je danas stručni skup za članove Komore sa licencom u Beloj zgradi u Staroj Pazovi za obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem i obavljanje poslova lovočuvarske službe.


Članovi lovačke komore su lica koja ispunjavaju uslove i zakone o divljači u lovstvu u Lovačkoj komori, a to je da imaju minimum srednje školsko obrazovanje u kom su izučavali predmet iz lovstva. Kada postanu članovi otvara im se mogućnost da polažu stručni ispit za sticanje određene licence za obavljanje poslova u lovstvu. Postoje tri licence koje su predviđene zakonom o divljači  za tri posla koje stručni radnici obavljaju, a to su poslovi lovočuarske službe, poslovi stručne službe za gazdovanje lovištem i poslovi izrade planskih dokumenata, a predavanje je održano za prve dve grupe stručnih radnika Komore.


U skladu sa programom edukacije na predavanju su se obrađivale 4 teme: Obuka o korišćenju i načinu unosa podataka u lovački informacioni sistem, Fauna karnivora Srbije- nezakonska postupanja i uloga lovočuvarske službe u sprečavanju istih, Ishrana divljih papkara, Primena Zakona o divljači i lovstvu kao i podzakonskih akti u praksi.


Na skupu je pristvovalo oko 150 licenciranih članova komore iz Srema i Bačke, kojima je izdato Uverenje o učešću na stručnom predavanju koje će im služiti kao dokaz o ispunjenosti propisanih obaveza članova Komore u pogledu pohađanja stručnih skupova.