VEST: U četvrtak isključenja struje u Vojki i Surduku • U Staroj Pazovi održana tribina o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka • Danas je letnji Sveti Nikola, hramovna slava u Vojki • Kiše najmanje palo u Novoj Pazovi, najviše u Golubincima • Uspesi karatista "Mladosti" na dva takmičenja tokom vikenda • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 30.11.2023.
Nacionalna konferencija o značaju dnevnog okupljanja osoba sa invaliditetom

U Staroj Pazovi su se danas na Nacionalnoj konferenciji  o značaju dnevnog okupljanja i aktivacije osoba sa invaliditetom, okupili predstavnici Centara za socijalni rad iz nekoliko mesta, uključujući i domaćine.


Nacionalna konferencija o značaju dnevnog okupljanja i aktivacije  osoba sa invaliditetom počela je nacionalnom himnom nakon koje je prikazan dokumentarni film o aktivnostima u okviru projekta Moj kutak u gradu, dnevni boravak za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom, koji sprovodi CSR Stara Pazova. Nakon pozdravne reči direktorke Rade Žugić, konferenciju je otvorio Vojo Radanović, pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova, a o dosadašnjim iskustvima, dobroj praksi i perspektivama usluge za dnevni boravak govorili su predstavnici Centara za socijalni rad iz Beograda, Šapca, Temerina i Sremske Mitrovice.


Iz staropazovačkog Centra za socijalni rad, Mirjana Sokolović, rukovodilac projekta Moj kutak u gradu, dnevni boravak za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom koji se realizuje već drugu godinu, je govorila o perspektivama uspostavljanja lokalne usluge – Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom od 26. do 65. godine života, što je  i osnovni cilj projekta.


Direktorka Centra za socijalni rad Rada Žugić je izrazila nadu da će Pazova sledeće godine imati dnevni boravak.


Projekat je podržao  Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Do kraja godine biće još jedna radionica a u okviru kreativnih i likovnih nastali su zanimljivi radovi, koji su prikazani na izložbi u holu pozorišne sale.