VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 27.01.2024.
Uručena Plaketa Svetlost za 2023. godinu – Najbolji kolektiv Pozorište VHV (VIDEO)

Svečana dodela Plakete Svetlost kao najvišeg priznanja u kulturi u opštini Stara Pazova organizovana je sinoć u pozorišnoj sali. Za učešća i shodno postignutim uspesima na pokrajinskim i republičkim takmičenjima 2023. godine, u svakoj oblasti kulturnog stvaralaštva, uručeno je 58 nagrada, od toga 28 bronzanih, 15 srebrnih i 9 zlatnih Plaketa najboljim pojedincima i kolektivima.


Takođe, dve ravnpravne nagrade najboljem pojedincu koje su poneli slikar Branko Oreščanin i guslar Milanko Gardović, plaketa za najbolji kolektiv Pozorištu VHV, i tri nagrade za životno delo Miruški Kočiš, Aleksandru Baku i posthumno Siniši Popovu. Nagradu je preuzela njegova kćerka Neda.


Kako je rekla Anđelka Mali, predsednica UO Saveza amatera, kulturni poslenici u staropazovačkoj opštini su i prošle godine bili veoma vredni, a za svoj rad imaju finansijsku podršku opštine, u čije ime su priznanja uručile Ivana Nenadić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti i Nataša Eror, predsednica Skupštine opštine.


Sekretar Saveza amatera Petar Nerandžić je poručio mladima da istraju u ovome što rade a program su izvornom narodnom pesmom upotpunile ženske pevačke grupe iz Stare Pazove, Vojke i Belegiša.


Plaketu Svetlost dodeljuju Savez amatera i Opština Stara Pazova. Ustanovljena je pre više od pola veka, a nakon pauze, obnovljena 2011. godine i od tada se tradicionalno uručuje oko Savindana za uspehe ostvarene u prethodnoj godini.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo na dodeli Plakete Svetlosti: