VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Novi Banovci 23.02.2024.
Da Marija još dugo bude sa svojim ćerkama: U nedelju humanitarno veče u Novim Banovcima

U nedelju, 25. februara, Dom kulture u Novim Banovcima postaće centar humanosti i kulture, okupljajući ljude velikog srca u zajedničkom cilju da pomognu troje dece da još dugo žive sa svojom majkom. Na pomenutoj lokaciji od 18 časova, biće održano humanitarno-kulturno veče epske poezije u organizaciji stanovnika opštine Stara Pazova, a program se sastoji od nastupa guslara i KUD-a “Branko Radičević” i “Izvor”. Guslari, istinski čuvari tradicije, svojim će nastupima oživeti epsku poeziju, prenoseći priče koje su deo naše bogate kulturne baštine. Kulturno-umetnička društva će dodatno obogatiti program svojim izvođenjem, stvarajući veče ispunjeno umetnošću i lepim trenucima.


Organizatori pozivaju sve građane da se pridruže ovom lepom događaju i pokažu svoju solidarnost i ljubav prema bližnjima. Važno je naglasiti da je podrška zajednice od izuzetne važnosti u teškim vremenima, a ovo veče pruža priliku da zajedno delujemo u duhu humanosti i brige za druge. Cena ulaznice biće u vidu dobrovoljnog priloga.


Inače, Marija Šaponjić je do pre četiri godine vodila jedan sasvim normalan život, dok se jednog dana nisu javili simptomi koji su trajali nekoliko meseci. U novembru 2020. godine, Mariji je uspostavljena dijagnoza - zloćudni tumor debelog creva. Od tada, Marija je imala nekoliko intervencija, ali bolest je uporna. Mišljenje lekara iz inostranstva je da je izlečenje moguće, ali je prvo potrebno uraditi kompletnu dijagnostiku i analize kako bi se što pre uključila imunoterapija, a zatim sagledale mogućnosti za operativnim uklanjanjem tumora sa pluća i jetre. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku i analize, kao i za imuno terapiju, putne troškove.


Marija želi da se bori, da gleda svoju decu kako odrastaju, a za to joj je neophodna pomoć u vidu donacija svih ljudi dobre volje. Marija je samohrana mama tri devojčice koje joj pomažu u svemu i imaju samo jednu želju - da mama ozdravi.


Oni koji ne budu u mogućnosti da dođu u Banovce u nedelju, Mariji mogu pomoći i uplatom na dinarski račun: 160-6000001511261-46


Uplatom na devizni račun: 160-6000001511452-55


IBAN: RS35160600000151145255


SWIFT/BIC: DBDBRSBG


Slanjem SMS poruke sadržaja 1382 na 3030 (cena poruke je 200 dinara)