VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 13.03.2024.
Aktuelna tri pokrajinska konkursa za poljoprivredu

U Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu aktuelna su tri konkursa za podršku poljoprivredi:


Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu na gazdinstvima, Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura i Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u AP Vojvodini u 2024. godini.  1. Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti se raspisuje između ostalog u cilju stabilnosti dohotka poljoprivrednih gazdinstava. Predmet konkursa dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti je sufinansiranje potrebne nove opreme za proizvodnju i preradu mesa i mleka, proizvodnju vina i rakije, preradu voća, povrća (uključujući pečurke), uljanih kultura, začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja i preradu pčelinjih proizvoda. Za realizaciju mere predviđeno je ukupno 95.000.000 dinara.

  2. Konkurs za unapređenje biljne proizvodnje se raspisuje za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke: mehanizacije u sektoru voće, grožđe i hmelj i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelja; konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru i opreme – linija u sektoru voće, grožđe, povrće i nabavku priključne mehanizacije u sektoru povrće i ostali usevi.


Za realizaciju mere predviđeno je ukupno 392.000.000  dinara.  1. Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti stočarske proizvodnje.


Za realizaciju mere predviđeno je ukupno 115.000.000 dinara, od toga 85 miliona za sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi i 30 miliona za sufinansiranje investicija u nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo (košnice i kontejneri).


Svi konkursi su otvoreni do 5. aprila.