VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 20.03.2024.
Od pre dve godine ponovo se brzim prugama vozimo do Beograda ili Novog Sada, pogledajte brojke


Pre dve godine počeo je saobraćaj na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad. Kako navodi Srbijavoz, u ovom periodu ostvareno je skoro 41.000 polazaka modernih, savremenih vozova u oba smera. U ovaj zbir ulaze Soko, ali i Regio-Ekspres i Regio putnički vozovi koji svakodnevno saobraćaju na novoj brzoj pruzi. Polaske je koristilo gotovo 7 miliona ljudi. Putnici su za dve godine prešli više od 3 miliona kilometara brzom prugom u oba smera.
Navedene brojke jasno svedoče da se korisnici, kada imaju mogućnost sigurnog, komfornog i brzog železničkog prevoza, veoma rado i lako odlučuju upravo za ovaj vid putovanja. Danas, linija Beograd – Novi Sad spada u najtačnije železničke linije u Evropi.


Što se tiče voza Soko, tokom prethodne dve godine je ostvareno gotovo 22.000 polazaka između Beograda i Novog Sada, a prednosti polučasovnog putovanja Sokolom između ova dva grada koristilo je više od tri i po miliona putnika.


Za potrebe modernog železničkog putničkog saobraćaja je razvijena i aplikacija za onlajn kupovinu voznih karata, za iOS i Android uređaje, koju aktivno koristi preko 150 hiljada ljudi, što je čini jednom od najpopularnijih aplikacija na GooglePlay platformi u Srbiji, u kategoriji putovanja.