VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 02.04.2024.
Kultura u aprilu u znaku pozorišta i folklora

Filmom "Ruski konzul" počeli su kulturni događaji u aprilu u Staroj Pazovi a do kraja meseca očekuje nas još obilje programa na teritoriji cele opštine, i to: pet pozorišnih predstava, tri izložbe, tri koncerta i smotre amatera, uz ustaljene termine za projekcije najnovijih filmova.


Od pet pozorišnih predstava, amatera i profesionalaca iz naše zemlje ali i inostranstva, prva je na programu monodrama "Šta me opet snađe" gde će nastupiti Anđelka Stević Žugić 11. aprila u Staroj Pazovi. Drugi vikend meseca donosi čak dve predstave: "Noć u kući gospodina Kolaka" i koreodramu "In periculo gens".


U Staru Pazovu 19. aprila stiže još jedna monodrama – "Bezkompromisni stand up show" Semira Gicića, dok će u Novoj Pazovi 23. aprila biti odigrana predstava "Slučaj nevine udovice" u režiji Milenka Pavlova koji igra i glavnu ulogu. Amaterske pozorišne stvaraoce očekuju zonske smotre u Pećincima a i Beočinu, dok će se folklorni ansmambli takmičiti u Staroj Pazovi na opštinskoj i zonskoj smotri, 14. i 21. aprila.


Za  subotu, 6. aprila u najavi je zajednički koncert KUD Branko Radičević iz Stare Pazove i OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove, 21. aprila će gostovati Folklorni ansambl iz Selenče, a 24. april donosi veče klasične muzike "Koncert pod svećama" sa Bahovim svitama za violončelo solo.


Uz ustaljene termine za najnovija filmska ostvaranja, za 8. april u najavi je izložba crteža Slobodana Lončarevića u galeriji Mira Brtka dok će UU NP  organizovati dve izložbe – 6. aprila "Svi moji i naši" i 26. Vaskršnju izložbu.


Detaljnije o svim programima, terminima i cenama ulaznica navodi se na sajtu Centra za kulturu i u Kulturnom informatoru.