VEST: IZBORI 2024 Zaključene izborne liste za učešće ne izborima za Skupštinu opštinu Stara Pazova • SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojen predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu u iznosu od 4,3 milijarde dinara • Pazova po prvi put u Noći muzeja - otvorena kuća Janka Čmelika • Nikola Marković iz Stare Pazove 4. recitator Srbije • Jedinstvo izgubilo od Bečeja 1918, Omladinac slavio u Kuli • Pionirke OK Jedinstva 3. u Srbiji • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 20.04.2024.
Održano takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

U OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi održano je danas opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju". Ovo takmičenje već dugi niz godina organizuje Auto moto Savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Na takmičenju su učestvovale tri starosne grupe, grupa A u njoj su se takmičili učenici 3. i 4. razreda, u kategoriji B takmičili su se đaci 5. i 6. razreda, dok su u kategoriji C učestvovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola.


U B grupi 1. mesto je osvojila Ana Ivančević iz škole "B.P. Pinki", 2. mesto je Danijel Žarković iz škole "23. Oktobar" i na 3. mestu je Uroš Rašeta iz škole "B.P.Pinki ". U C grupi najbolji je Vuk Mrđa iz OŠ " B.P.Pinki", 2. mesto je Stefan Trninić iz OŠ "23. Oktobar" a 3. mesto je Uroš Mandić iz OŠ "B.P.Pinki".


Takmičare su pripremali nastavnici  iz predmeta tehike i tehnologije. Učenici su početak takmičenja počeli polaganjem testa, nakon toga usledio je praktičan deo gde su na poligonu pokazali koliko poznaju saobraćajne znakove, ali i veštine u vožnji biciklom.


Ove godine na takmičenju je učestvovalo 42 takmičara iz osnovnih škola iz Belegiša, Vojke, Stare Pazove i Golubinaca, 34 tamičara je iz B i C kategorije, a 8 iz A.


Za grupu B i C sledi okružno takmičenje.


Podršku takmičenju pružile su srednje škole, nastavnici osnovnih škola, pripadnici Saobraćajne policije Stara Pazova, Savet bezbednosti saobraćaja opštine Stara Pazova koji je ujedno i obezbedio zaštitne kacige za bicikliste, a generalni pokrovitelj takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” je opština Stara Pazova.