VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 01.07.2024.
KO ĆE NAS PREDSTAVLJATI LOKALNOM PARLAMENTU? Najviše ekonomista i inženjera menadžmenta, samo jedan pravnik

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova sazvana je za utorak, 09.07. U skupštinskim klupama će se naći odbornici izabrani sa lista na nedavno završenim lokalnim izborima. Pogledajmo šta su kao zanimanje naveli oni koji će predstavljati građane u lokalnom parlamentu u naredne četiri godine.


Najviše odbornika, čak njih 14, se izjasnilo kao ekonomista ili inženjer menadžmenta, po sedmoro od svakog od ovih zanimanja.


Iako su nekad u skupštini dominirali pravnici, u sadašnjem sazivu je samo jedan.


Od inženjera biće prisutni po jedan građevinski, poljoprivrede i hemijske tehnologije. Od zanimanja iz oblasti ekonomije biće dva ekonomska tehničara, jedan računovođa i dva trgovca. Tradicionalno, u odborničkim klupama uvek bude poneki lekar i ovog puta ih je čak troje, od toga dvoje u penziji. Među njima je i jedan zdravstveni tehničar.


Za razliku od ranijih saziva, u sadašnjem će biti čak dva doktora nauka – bioloških i hemijskih.


I prosveta će imati svoje predstavnike, pa će pored profesora srpskog jezika i književnosti biti i po jedan profesor geografije i profesor fizičkog vaspitanja, kao i jedan diplomirani vaspitač.


Penzioneri će imati čak tri predstavnika.  


Ni oblast saobraćaja neće izostati, tako da će u klupama biti po jedan tehničar drumskog saobraćaja, dispečer, saobraćajni tehničar, rukovalac građevinskim mašinama i VKV vozač. Među odbornicima su i po jedan mašinski, veterinarski i grafički tehničar.


Zanatlije će predstavljati jedan mašinbravar i jedan stolar.


U skupštini će biti i jedan diplomirani sociolog kao i organizator kulturnih delatnosti.


Kada je teritorijalna raspoređenost u pitanju, najviše odbornika je iz Stare Pazove, njih 18. Odmah za njima sledi 17 iz Nove Pazove. Iz Starih Banovaca je 5, Novih Banovaca 4, Vojke 3, Belegiša 3, Golubinaca 1 i Krnješevaca 1.


Jedino koalicija „Aleksandar Vučić-Pazova sutra“ ima predstavnike iz svih mesta u opštini. Koalicija „Moguće je..“ je raspoređena na Staru i Novu Pazovu, Grupa građana „Pokret Podunavlje i Pokret za zdravu Pazovu“ je shodno imenu fokusirana na Staru Pazovu i Stare Banovce, dok je lista „Mi snaga naroda, profesor dr Branimir Nestorović“ stopostotno novopazovačka.