VEST: Nastavlјa se potraga za muškarcem koji je ubio policajca u Loznici, pretraga leve i desne obale Drine. • Dva dana piva i muzike: Za vikend 4. festival piva u Novoj Pazovi • 4. Fijakerijada u Vojki 20. jula. • FK Jedinstvo novu sezonu dočekuje na terenu FK Feniks 1995. • Vrelina nas ne napušta, ponegde moguće nepogode – do 37 stepeni. • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 09.07.2024.
Radinović ponovo izabran za predsednika Opštine, lokalni parlament će voditi Nataša Eror

U sali Bele zgrade danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova. Za predsednika opštine Stara Pazova većinom glasova, od 50 prisutnih odbornika, izabran je Đorđe Radinović.


Ovo je njegov četvrti mandat, a za zamenika izabran je Vladimir Jovanović. "Kako sam uvek govorio, mukotrpan je posao bio ovih 10 godina, stvaranje uslova, obezbeđivanje budžeta lokalne samouprave da može da funkcioniše u punom kapacitetu. To je bilo najvažnije, da sa budžeta od milijardu i 700 hiljada, što nije bilo dovoljno za redovne obaveze lokalne samouprave i kada se Opština kreditno zaduživala, danas je kreditno nezadužena. Pošto je prošle godine ostvaren preko 4 milijarde, ove godine očekujemo budžet od blizu 4,5 milijarde dinara. To su razlike na koje sam ponosan. Razlog svemu tome je privreda koja je razvijena i po kojoj je Pazova najprepoznatljivija u Srbiji, to je ono što je najveći uspeh", naglasio je Radinović u svom obraćanju.


Takođe, većinom glasova za predsednicu SO izabrana je Nataša Eror, dok je za njenu zamenicu izabrana Nikolina Brdar Vorkapić. Vesna Jovanović će i u narednom mandatu obavljati funkciju sekretara SO, a za njenog zamenika postavljena je Tatjana Graovac Kristić. 


Konstitutivnom sednicom je do izbora predsednika, presedavao najstariji odbornik dr Mišo Filip sa najmlađom odbornicom u ovom sazivu Jovanom Ranitović.  


Prva tačka dnevnog reda bio je izbor članova Verifikacionog odbora, zatim razmatranje njihovog izveštaja i potvrđivanje mandata za 53 novoizabrana odbornika, a prisutnih pedesetdvoje su  nakon toga položili  zakletvu.  Ljibuška Lakatoš i Svetlana Kučerka su odmah podnele ostavku na odbornički mandat.


Formirane su i tri odborničke grupe: Aleksadnar Vučić – Pazova sutra,  Srce – Novi DSS -  ZLF – Izbor za našu opštinu i Mi snaga naroda – Pazova i izabrana mandatno-administrativna komisija.


Atmosfera na skupštini bila je popriplično dinamična, gde su pojedini odbornici opozicionih partija konstantno ulagali primedbe i pozivali se na povrede Poslovnika.