Na Zelenoj pijaci u Staroj Pazovi paradajz je trenutno neizostavni deo ponude. Svojom svežinom mamio je kupce, kojih je bilo u velikom broju osmog avgustovskog jutra. Tu je takođe i kuvani paradajz, koji domaćice koriste kao dodatak mnogim jelima. Proizvođači su nam se požalili da preko leta nešto slabije ide prodaja. Cene svežeg roze paradajza se kreću od 120 do 150, dok je crveni od 200 do 250 dinara za kilogram.
Skoro svaki drugi kupac je nosio kesu sa najtraženijim letnjim povrćem. Litra i po mlevenog paradajza košta 300 dinara dok dve litre prodavci naplaćuju po 400 dinara. Da li ga je bolje skuvati ili kupiti gotov proizvod, mišljenja su podeljena. Neki su nam odgovorili da je lakše kupiti od domaćih proizvođača dok su drugi ubeđeni da ništa ne može da ispadne bolje nego kad oni skuvaju paradajz po svojoj jedinstvenoj recepturi.
Mnogi sugrađani ističu zdravstvene benefite paradajza - i u pravu su. Likopen koji se nalazi u paradajzu, zaslužan je za njegovu jarko crvenu boju i izuzetno je značajan za zdravlje čovekovog organizma. Izuzetan je antioksidans i ima izraženo antikancerogeno dejstvo.