VEST: AKCIJA "SOLIDARNOST NA DELU": Građani, donesite stvari u Crveni krst! • Nivo Dunava kod Starih Banovaca za tri dana narastao skoro metar, šta nas očekuje? • Povodom dana vatrogasaca - spasilaca promotivne aktivnosti širom Srema • U sredu koncert klasične muzike u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi • Sledeće nedelje sva mesta u opštini Stara Pazova bez gasa • Karatisti Mladosti uspešni na Prvenstvu Vojvodine • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 05.09.2024.
Radionica CSR o pružanju prve pomoći u kući

Juče je u Staroj Pazovi u održana druga radionica u okviru projekta “Starajmo se i učimo zajedno” Centra za socijalni rad,  koji je namenjen pružaocima  usluga porodičnog smeštaja, a bila je posvećana pružanju prve pomoći u kući. Ovo je nastavak projekata  “Živimo pod istim krovom” i “Starajmo se zajedno”, a namenjen je pružaocima usluga porodičnog smeštaja, starateljima koji imaju odrasla lica na smeštaju u svojim porodicama i roditeljima, kojima je produženo roditeljsko pravo,  a u cilju njihovog osnaživanja  za vršanje tih poslova i pružanje  usluge.


Prva pomoć je nešto što se ukazuje na licu mesta i baš tad kad nekome pozli ili se povredio, rekla je na početku svog predavanja, Mica Miladinović, licencirani predavač prve pomoći. U pitanju je veoma široka oblast, a ona je ovom prilikom obuhvatila osnovne stvari zbrinjavanja u raznim situacijama, pre nego se, ako je potrebno pozove hitna pomoć.


O uređenju životnog prostora govorila je Dragica Stjepanović iz CSR, dok se Branka Pantelić iz Crvenog krsta osvrnula na negovanje i podelila brošure o prvoj pomoći. 


Za temu pružanje prve pomoći u kući odlučili su se, jer su procenili da je vrlo potrebna, rekla je Dajana Kostić, rukovodilac projekta. Naredna tema će biti priprema pružalaca usluga porodičnog smeštaja za prijem korisnika, a za ove usluge građani se mogu uvek prijaviti i informisati u Centru za socijalni rad, a mogu da prisustvuju i radionicama.


Radionice će biti svake srede do kraja godine, a šestomesečni projekat je podržala Opština Stara Pazova.