VEST: AKCIJA "SOLIDARNOST NA DELU": Građani, donesite stvari u Crveni krst! • Nivo Dunava kod Starih Banovaca za tri dana narastao skoro metar, šta nas očekuje? • Povodom dana vatrogasaca - spasilaca promotivne aktivnosti širom Srema • U sredu koncert klasične muzike u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi • Sledeće nedelje sva mesta u opštini Stara Pazova bez gasa • Karatisti Mladosti uspešni na Prvenstvu Vojvodine • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Nova Pazova 07.09.2024.
TRADICIJA SE NASTAVLJA: Juče otvoren 7. Gastro Srem u TC BIG Pazova (VIDEO)

Juče je otvoren 7. po redu Gastro Srem u tržnom centru BIG Pazova, uveliko prepoznatljiva manifestacija i pečat opštine Stara Pazova. Ove godine preko 80 izlagača predstavlja svoje proizvode što sa naše teritorije, što iz drugih krajeva.


Ne smemo zaboraviti ni humanitarni karakter ovogodišnjeg Gastro Srema jer se prikupljaju sredstva za lečenje malog Dalibora iz Nove Pazove, koji boluje od leukemije. Prisutnima je dobrodošlicu poželeo Vladimir Jovanović, zamenik predsednika opštine Stara Pazova.


"U vremenu kada je kult brze hrane, brzog načina života, mi se ovde u Sremu i dalje trudimo da zadržimo naše staro nasleđe i tradicionalno spremanje hrane. Zato Gastro Srem, kao jedna jedinstvena manifestacija kroz bogatu gastronomsku, turističku i kulturnu ponudu, spaja tradiciju i savremeno doba. Ponosni smo na činjenicu da je sve više izlagača i građana koji su zainteresovani da dođu, Ostvarujemo naš zacrtani cilj a to je da promovišemo i afirmišemo mlade i male proizvođače", rekao je Jovanović.



Prvi dan ovaj tradicionalni događaj je posetio veliki broj ljudi a kako i ne bi kad su se na jednom mestu okupili samo najkvalitetniji proizvođači. Takođe, učešće brojnih kulturno-umetničkih društava obogatio je program i uneo dodatnu dozu tradicionalnosti.



Pokrovitelj Gastro Srema je lokalna samouprava uz Turističku organizaciju opštine Stara Pazova. 


"Ovo je celokupan doživljaj Srema, Vojvodine, gledamo da napravimo jedan paket i ponudimo najbolje. To svake godine i uspevamo da opravdamo samo što svaki put idemo stepenik više. Mi na teritoriji opštine Stara Pazova imamo preko 60 manifestacija tokom čitave godine a Gastro Srem je uspeo da objedini sve to i da pokaže pravo bogatstvo koje imamo", istakla je Dragana Zorić, direktorka TO Stara Pazova.




Novina koja sutra, poslednjeg dana manifestacije, očekuje posetioce je i zabavni program za decu od 19 do 21.30 i na samom zatvaranju ljude će odličnom svirkom zabaviti Akustik bend.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo na otvaranju 7. GASTRO SREMA: